Herceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítvány

Idén is báloztunkHerceghalom Gyermekeiért Közhasznú Alapítvány
Idén is báloztunk
2024.02.17-én tartottuk meg Jubileumi Jótékonysági bálunkat, melyet a 2023-ban fennállásának 120 éves évfordulóját ünneplő Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolának szenteltük. Figyelmükbe ajánlom az Általános Iskola honlapján közzétett „Iskolatörténeti Képtárt”, ahol az iskola 120 éves történetéről olvashatunk, fényképekkel, érdekességekkel teletűzdelve.
Köszönjük minden kedves vendégünknek, hogy részvételükkel támogatták az Alapítvány munkáját, ezzel hozzájárulva Herceghalom gyermekeinek kirándulásaihoz, táboroztatásához, versenyeihez, hogy csak néhányat említsünk céljaink közül. Az elmúlt tanévben több, mint 5 millió Ft-tal támogattuk a település gyermekeit, továbbá finanszírozóként az iskola épületének felújításában is részt vettünk. Alapítványunknak két kiemelkedő bevételi forrása van: a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása és az évente megrendezésre kerülő jótékonysági rendezvényünk bevétele. Hiszen a jótékonysági bálunk célja – azon túl, hogy eltöltsünk egy kellemes estét – adománygyűjtés, a következő időszak gyermekprogramjainak támogatására.

Az idei évben iskolánk 120 éves jubileumi évfordulóját ünnepeljük, így a bál bevételéből digitális paneleket vásárolunk az általános iskolás gyermekek fejlesztéséhez. Természetesen a Csicsergő Óvodáról sem feledkezünk meg, közreműködünk az év végi kirándulások, programok megvalósításában is.
Jótékonysági estünk sikeres lebonyolításának legjelentősebb támogatója az idei évben is Herceghalom Község Önkormányzata, valamint a Mészáros és Mészáros Zrt., akik jelentős összeggel járultak hozzá rendezvényünkhöz, ezzel Herceghalom gyermekeinek támogatásához. Hálásan köszönjük a nagylelkű felajánlásokat.
Köszönjük Csizmadia Zsuzsanna, Herceghalom Község polgármesterének, hogy elfogadta meghívásunkat és kedves szavaival megnyitotta a rendezvényt.
Külön köszönetünket fejezzük ki azon támogatóinknak, akik tombolafelajánlásaikkal járultak hozzá a rendezvényhez, általuk az idei évben is 1 millió forint feletti összértékű tombolát sorsolhattunk ki.
Pete László és a Nimród Fogadó csapata immáron 7. éve helyszínt és finom falatokat biztosít vendégeinknek. Az idei évben is elkápráztattak minket a gyönyörű berendezéssel, fantasztikus ételekkel és kedves kiszolgálással.
Ahogyan vendégeink megszokhatták, az idei bált is fellépő gyermekek műsora színesítette. Köszönjük a fellépőknek, a felkészítő pedagógusoknak és természetesen a szülőknek is megköszönjük, hogy lehetővé tették a gyermekeik részvételét a rendezvényen.
- Zeneiskolánk meghatározó egyéniségei, tehetséges diákjainak fuvolakvartett előadása Fellépők: Osztovits Réka, Kerekes Nóra, Horváth Lilla, kísérő Takács Dorottya, felkészítő pedagógus Veres Nikolett.
- Iskolánk Néptánc Tanszaka immáron 3. éve működik, tanszakunk vezetője Mayer Orsolya jóvoltából a Mayer Néptáncműhely növendékeinek „Kalotaszegi Nyitányát”, valamint „Szatmári Táncait” csodálhattuk meg.
- Westermann Zénó és Westermann Nolen dobduettje felpezsdítette a hangulatot, felkélszítő tanáruk Pávai Apor.
- Idei farsangi mulatságunkon felléptek, és sikert arattak a 3.b. osztályos diákjaink, aki vidám táncukkal Hawaii-ig repítenek bennünket. Felkészítő tanáruk Székelyné Füleki Beáta, közreműködtek Aczél Ágnes és Poros Ágnes pedagógusok.
- 6. osztályos diákjaink látványos produkcióját is megcsodálhattuk, felkészítő tanáruk Papp Judit.
- Vacsora közben Dobos Kata jazzénekes szórakoztatta a közönséget.
- A zenét Szilágyi László DJ szolgáltatta.
Stark Zoltán jóvoltából Jótékonysági Casino várta a kikapcsolódásra vágyókat.
És végül, de nem utolsó sorban szeretném kifejezni hálámat és köszönetemet az alapítvány kurátorainak, akiknek lelkes, kitartó és önkéntes munkája nélkül a rendezvény nem valósulhatott volna meg.
Bárányos Mónika Julianna
a kuratórium elnöke
Fotók: Kristóf István
(A bálról készült képekett a galériában lehet megtekinteni.)

Vissza